Empty App won't load in Edge

Please report bugs here. If you are unsure whether something is a bug or an expected behavior, please post it on the "Technical Support" forum instead, and wait for a moderator to handle/move the post.
TaterJuice
Posts: 144
Joined: Thu Mar 16, 2017 5:40 am
Contact:

Empty App won't load in Edge

Postby TaterJuice » Mon Jul 01, 2019 6:33 am

New Empty CSHTML5 v1.2.2 app does not load in Microsoft Edge.

Steps to reproduce:
1. Create a new, empty CSHTML5 app
2. Run
3. Click "Run in Browser"
3.a If default browser is not Edge, copy file URL into Edge and load.

Result:
Progress bar loads empty and app hangs. Console shows error: "SCRIPT16389: SCRIPT16389: Unspecified error." at JSIL.Browser.js (416, 3)

JS-Support @Userware
Site Admin
Posts: 1083
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:42 pm

Re: Empty App won't load in Edge

Postby JS-Support @Userware » Tue Jul 02, 2019 4:30 am

Thanks for reporting this issue. We are going to look into it asap.

JS-Support @Userware
Site Admin
Posts: 1083
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:42 pm

Re: Empty App won't load in Edge

Postby JS-Support @Userware » Tue Jul 02, 2019 5:37 am

Hi,

We just attempted to reproduce the issue but were unable to do so.

Please find here a video that shows what we did:
Recording CSHTML5 on Edge issue.zip
(2.79 MiB) Downloaded 36 times


Could you please let me know which version of Edge you have? (please click "..." then "Settings", then scroll down)

Thanks

TaterJuice
Posts: 144
Joined: Thu Mar 16, 2017 5:40 am
Contact:

Re: Empty App won't load in Edge

Postby TaterJuice » Tue Jul 02, 2019 7:22 am

Looks like I have a newer build of Edge than you do in your video:

I am running
Microsoft Edge 44.17763.1.0

Your video shows
Microsoft Edge 42.17134.1.0

JS-Support @Userware
Site Admin
Posts: 1083
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:42 pm

Re: Empty App won't load in Edge

Postby JS-Support @Userware » Tue Jul 02, 2019 7:41 am

Thanks. We'll try with the newer version asap.

JS-Support @Userware
Site Admin
Posts: 1083
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:42 pm

Re: Empty App won't load in Edge

Postby JS-Support @Userware » Thu Jul 11, 2019 3:41 am

Hi,

We have reproduced and fixed the issue. Please expect the fix to be available in v1.2.4 shortly.

Notes:
- the issue is not present if you run from http://localhost
- the issue is not present in version 2.x

Thanks.
Regards

TaterJuice
Posts: 144
Joined: Thu Mar 16, 2017 5:40 am
Contact:

Re: Empty App won't load in Edge

Postby TaterJuice » Tue Aug 06, 2019 7:42 am

Is there any update about a release for this issue?

JS-Support @Userware
Site Admin
Posts: 1083
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:42 pm

Re: Empty App won't load in Edge

Postby JS-Support @Userware » Fri Aug 09, 2019 4:35 am

Hi,

As we are attempting to maintain both the v1.x and v2.x branches in parallel (so that they have the same features with a different underlying technology), we have some delay to update v1.x because the recent changes in the v2.x branch have broken our internal builds of v1.x. We are working to fix it and we will post v1.2.4 asap.

Thanks a lot.
Regards

TaterJuice
Posts: 144
Joined: Thu Mar 16, 2017 5:40 am
Contact:

Re: Empty App won't load in Edge

Postby TaterJuice » Thu Aug 22, 2019 7:33 am

JS-Support @Userware wrote:Hi,

As we are attempting to maintain both the v1.x and v2.x branches in parallel (so that they have the same features with a different underlying technology), we have some delay to update v1.x because the recent changes in the v2.x branch have broken our internal builds of v1.x. We are working to fix it and we will post v1.2.4 asap.

Thanks a lot.
Regards


Is there any way you can share the change or help me implement your fix myself, so I can make my own release before you release 1.2.4?

Thank you!

JS-Support @Userware
Site Admin
Posts: 1083
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:42 pm

Re: Empty App won't load in Edge

Postby JS-Support @Userware » Wed Sep 11, 2019 3:38 am

TaterJuice wrote:Is there any way you can share the change or help me implement your fix myself, so I can make my own release before you release 1.2.4?


Sorry for the delay.

Sure. Here is how to patch:

Please open the file "JSIL.Browser.js" and replace the following line:

Code: Select all

if (typeof (localStorage) !== "undefined")

with:

Code: Select all

  var isIEOrEdgeWithFileProtocol = window.IE_VERSION && document.location.protocol === "file:";
  if (!isIEOrEdgeWithFileProtocol && typeof (localStorage) !== "undefined")


You can do the replacement either in the generated JavaScript files (under bin/Debug/Output) or, if you want to persist the changes, you can patch the file at:
C:\Program Files (x86)\MSBuild\CSharpXamlForHtml5\InternalStuff\Libraries\JSIL.Browser.js

Thanks.
Regards

TaterJuice
Posts: 144
Joined: Thu Mar 16, 2017 5:40 am
Contact:

Re: Empty App won't load in Edge

Postby TaterJuice » Thu Sep 12, 2019 10:14 am

Thank you!


Return to “Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests