android build bug [SOLVED]

Please report bugs here. If you are unsure whether something is a bug or an expected behavior, please post it on the "Technical Support" forum instead, and wait for a moderator to handle/move the post.
randco
Posts: 12
Joined: Tue Dec 15, 2015 12:51 pm

android build bug [SOLVED]

Postby randco » Tue Dec 15, 2015 12:59 pm

Hey guys,
when I try to build an Android Version of my app, the console Shows following error:

* What went wrong:
Execution failed for task ':processDebugResources'.
> com.android.ide.common.internal.LoggedErrorException: Failed to run command:
D:\Users\Kevin\AppData\Local\Android\sdk\build-tools\23.0.2\aapt.exe package -f --no-crunch -I D:\Users\Kevin\AppData\Local\Android\sdk\platforms\android-22\android.jar -M C:\Users\Kevin\cesedui\platforms\android\build\intermediates\manifests\full\debug\AndroidManifest.xml -S C:\Users\Kevin\cesedui\platforms\android\build\intermediates\res\debug -A C:\Users\Kevin\cesedui\platforms\android\build\intermediates\assets\debug -m -J C:\Users\Kevin\cesedui\platforms\android\build\generated\source\r\debug -F C:\Users\Kevin\cesedui\platforms\android\build\intermediates\res\resources-debug.ap_ --debug-mode --custom-package io.cordova.hellocordova -0 apk --output-text-symbols C:\Users\Kevin\cesedui\platforms\android\build\intermediates\symbols\debug
Error Code:
1
Output:
C:\Users\Kevin\cesedui\platforms\android\build\intermediates\assets\debug\www\CSharpXamlForHtml5.ToBeReplacedAtRuntime.System.ServiceModel.dll, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js: error: Invalid filename. Unable to add.

html.png
html.png (80.86 KiB) Viewed 2398 times

JS-Support @Userware
Site Admin
Posts: 1067
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:42 pm

Re: android build bug

Postby JS-Support @Userware » Wed Dec 16, 2015 6:22 am

Hi randco and welcome to the forums.

We are working to fix this issue and expect it to be fixed before the end of Q1 2016. In the meantime, you can fix it manually by doing the following:

1) Rename the JS files that are located in the root of the "output" folder so as to remove their version information. For example, rename "CSharpXamlForHtml5.ToBeReplacedAtRuntime.System.ServiceModel.dll, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js" into just "CSharpXamlForHtml5.ToBeReplacedAtRuntime.System.ServiceModel.dll".

2) Modify the file "index.manifest.js" so as to reflect the change in filenames in the file (it's located in the second half of the file). For example, replace the following:

Code: Select all

if (typeof (contentManifest) !== "object") { JSIL.GlobalNamespace.contentManifest = {}; };
contentManifest["index"] = [
    ["Script", "DotNetForHtml5.ShowcaseApp, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js", { "sizeBytes": 869918 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js", { "sizeBytes": 1537377 }],
    ["Script", "mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089.js", { "sizeBytes": 703388 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.Runtime.Serialization.dll, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js", { "sizeBytes": 23368 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.dll, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js", { "sizeBytes": 166360 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.ServiceModel.dll, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js", { "sizeBytes": 42570 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.Xml.dll, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js", { "sizeBytes": 108974 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.Xaml.dll, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js", { "sizeBytes": 8386 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.ToBeReplacedAtRuntime.System.ServiceModel.dll, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=null.js", { "sizeBytes": 29472 }],
];

with:

Code: Select all

if (typeof (contentManifest) !== "object") { JSIL.GlobalNamespace.contentManifest = {}; };
contentManifest["index"] = [
    ["Script", "DotNetForHtml5.ShowcaseApp.js", { "sizeBytes": 869918 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.js", { "sizeBytes": 1537377 }],
    ["Script", "mscorlib.js", { "sizeBytes": 703388 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.Runtime.Serialization.dll.js", { "sizeBytes": 23368 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.dll.js", { "sizeBytes": 166360 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.ServiceModel.dll.js", { "sizeBytes": 42570 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.Xml.dll.js", { "sizeBytes": 108974 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.System.Xaml.dll.js", { "sizeBytes": 8386 }],
    ["Script", "CSharpXamlForHtml5.ToBeReplacedAtRuntime.System.ServiceModel.dll.js", { "sizeBytes": 29472 }],
];


Regards,
JS-Support

JS-Support @Userware
Site Admin
Posts: 1067
Joined: Tue Apr 08, 2014 3:42 pm

Re: android build bug [SOLVED]

Postby JS-Support @Userware » Tue Dec 22, 2015 11:29 am

Hi,

The issue was fixed in C#/XAML for HTML5 Beta 6.1, which can be downloaded from:

http://forums.cshtml5.com/viewforum.php?f=6

Thank you.
Regards,
JS-Support


Return to “Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

 

 

cron